Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten

Eén van de oorzaken van ademhalingsklachten kan een verkeerde manier van ademen zijn, dit kan leiden tot hyperventilatie (acuut of chronisch). Enkele symptomen van acute hyperventilatie zijn; benauwdheid, pijn op de borst, tintelingen, sneller ademen, een hese stem. Bij chronische hyperventilatie daarentegen merkt u niet veel van de verkeerde ademhaling, dit kan al van jongs af aan niet optimaal zijn.

 

Bij oefentherapie leert u wat u kunt doen bij hyperventilatie m.b.v. ademoefeningen, bewegings- en houdingsadviezen en spierversterkende en -ontspannende oefeningen. Dit gebeurt zo, dat u het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk.

 

Heeft u ook een verkeerde spreekademhaling, dan is aanvullend advies van een logopediste aan te bevelen. In Neede werk ik samen met logopediste Yvonne de Graaf, in Dalfsen werk ik samen met Logopediepraktijk Pluspunt voor een juiste behandeling aansluitend op uw wensen. U kunt tegelijkertijd door de logopedist behandeld worden en op deze manier behaalt u optimaal resultaat. 

Oefentherapie Dalfsen

Dorinda Kroezen

Ruigedoornstraat 108 / Trefkoele+ Flexruimte 3 / Welsum

7721 BR Dalfsen

06-24466968

praktijkdalfsen@oefentherapie-neede.nl

Copyright 2018 © All Rights Reserved

Oefentherapie Neede

Dorinda Kroezen

Buizerdstraat 1b

7161 HZ Neede

0545-482238

06-24466968

info@oefentherapie-neede.nl