Werkwijze

Werkwijze

Wanneer u de eerste keer bij mij komt, start ik met een kennismakingsgesprek. Hierbij begin ik met het invoeren van uw persoonlijke gegevens. Daarna stel ik u vragen over uw klachten en de invloed van uw klachten op uw dagelijks leven. Deze vragen stel ik om na te gaan waar uw klachten vandaan kunnen komen en om te bepalen hoe de behandelingen er uit gaan zien.

Hierna volgt een houdings- en bewegingsonderzoek, waarbij we samen, met behulp van spiegels, gaan kijken naar uw houding en uw manier van bewegen. Samen bekijken we wat uw bewegingsmogelijkheden en/of bewegingsbeperkingen zijn en wat de invloed is van uw houding of uw bewegingspatroon op uw klachten. Ik zal u hierbij inzicht geven in de relatie tussen uw klachten en de manier waarop u beweegt.

Na het onderzoek geef ik een korte beschrijving van de inhoud van de behandelingen.

 

Behandeling

De behandelingen richten zich in eerste instantie op oefeningen om thuis of op uw werk te doen. Door middel van deze oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en uw manier van bewegen. Afhankelijk van uw klachten kunnen de oefeningen bestaan uit het verbeteren van beweeglijkheid, spierkracht, stabiliteit, spierlengte, spierspanning, coördinatie en ademsbewustwording.

Ook leert u hoe u het beste kunt zitten, staan, lopen, bukken, e.d. Deze dagelijkse bewegingen worden ingetraind, waarbij er rekening wordt gehouden met de manier waarop u dit toe gaat passen in uw dagelijks leven. Door deze houdingen en bewegingen te herhalen en op verschillende manieren in te trainen, leert u hoe u het geleerde het beste in kan passen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving (hoogte van uw stoel/bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby's (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde.

Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houding en bewegingen juist zijn. Hierdoor ontstaan betere bewegingsgewoonten die op den duur een automatisme worden, waardoor u voorkomt dat u terugvalt in oude gewoonten.

 

Kortom: U past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten en wordt u als het ware uw eigen therapeut.

 

Praktisch

Wat neemt u mee?

Bij de 1e behandeling neemt u uw identiteitskaart, het pasje van uw zorgverzekeraar en eventueel de verwijsbrief van uw huisarts/specialist mee. Het is verstandig zelf te controleren hoe u verzekerd bent, wat betreft de vergoeding van oefentherapie.

Vanaf de 2e behandeling neemt u een handdoek en sportkleding (met evt. een strak t-shirt of hemdje) mee.

 

Duur van de behandelingen

De behandelingen duren een half uur per keer.

De periode waarin u behandeld wordt, is afhankelijk van uw klachten en uw vooruitgang. Over het algemeen zijn de behandelingen wekelijks (z.n. 2-wekelijks) en wanneer uw klachten verminderen, worden de behandelingen afgebouwd.

Oefentherapie Dalfsen

Dorinda Kroezen

Ruigedoornstraat 108 / Trefkoele+ Flexruimte 3 / Welsum

7721 BR Dalfsen

06-24466968

praktijkdalfsen@oefentherapie-neede.nl

Copyright 2018 © All Rights Reserved

Oefentherapie Neede

Dorinda Kroezen

Buizerdstraat 1b

7161 HZ Neede

0545-482238

06-24466968

info@oefentherapie-neede.nl